Kådsalva

Det finns vissa saker i vårt hushåll som vi ser till att vi aldrig någonsin blir utan. En av dem är kådsalva. Vi använder den så gott som dagligen.

När barnen var små så kallade jag den för hokuspokus-salva, alla sortens småsår och insektsbett har alltid behandlats med kådsalva. Oftast med hjälp av ett färgglatt plåster med rymdraketer på. Det måste man ha när man använder hokuspokus-salva.

Självsprickor, nageltrång, acne, stickor, metallflisor, skärsår, rivsår, myggbett osv osv.

Alltid kådsalva och ett plåster på.

Det är verkligen ingenting som slår kådsalvan.

Vi har i perioder även haft ringblomssalva och andra olika salvor och krämer, men än finns det ingen som jag skulle rekommendera lika varmt som kådsalva.

Lilla söta katten hade lite problem med bajseriet imorse. Hon stannar inte i lådan tills hon är färdig hon utan hon springer och lämnar spår av bajs över hela huset om man inte får tag på henne och kan hjälpa henne. Hjälpa henne innebär att jag måste hålla i henne och tvätta av bajset, det innebär att hon försöker fly.

Lilla söta katten har vassa klor.

När katten var ren och golvet avtorkat så hade jag ytliga rivmärken på strategiska ställen längs hela armen, tummen blödde och hon har lyckats trycka tio rejäla hål i min axel. Då är inte katten elak eller arg, hon är rädd för vatten och klöser fast för att komma lös. I min axel.

Jag tvättade av alla rivmärken med tvål och vatten, satte kådsalva på en stor kompress och lade över de lite djupare såren på axeln, satte kådsalva direkt på ett plåster till tummen och smorde tunt med kådsalva på alla de ytligare rivmärkena. Det svider oftast till en början, men sedan tar salvan bort all ömhet i alla småsår oavsett vad som orsakat såren. Det var inga undantag idag, till en början sved alla sår och sedan blev det alldeles varmt, men nu märker jag mer av tejpen till kompressen än såren och det har gått tre timmar sedan bajskatastrofen.

Kådsalva drar ut infektioner och varbildningar. Det har vi sett så många bevis på med trasiga tånaglar och nageltrång, småinfekterade småsår och diverse stickor och skärsår som blir ilsket röda och irriterade. Jag har även sett kådsalva dra ur varbildningar i diverse finnar, bölder och hormonblemmor. Självsprickor i händer och fötter är verkligen bland det mest svårläkta och ömmande man kan få, men en natt med kådsalva och plåster så är smärtan så gott som borta. Är det riktigt djupa och svårläkta sprickor kan jag behöva upprepa ett par nätter med plåster och salva, sedan tar jag bort och låter såret andas och torka ut under dagarna.

Den är så nära en mirakelsalva man kan komma, en riktig hokuspokus-salva.

Den drar till och med ut stickor som man inte får ut mekaniskt.

Jag har köpt en mängd olika kådsalvor genom åren, men den salva som är hittills mest effektiv och som räckt längst är Vilmas kådsalva.

Ni vet Vilma, som även säljer beckolja?

Den är tillverkad med animaliskt fett och innehåller inga andra tillsatser. Vi har lyckats arbeta oss halvvägs genom en liten burk och som jag nämnde tidigare så används den så gott som dagligen och vi är fyra personer som använder av den.

Du kan besöka Vilmas Naturprodukter här och om du vill köpa kådsalvan finns den på ett antal webbutiker som t.ex. här.

Hemsidan är skapad med